SERVIRA / Fogalomtár / T.38

T.38

T.38 - mi az?

A T.38 egy ITU szabvány a fax üzenetek továbbítására IP hálózatokon keresztül.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


T.38 - hogyan működik?

A T.38 leggyakoribb felhasználás olyan környezetekben történik, ahol egy T.30-as fax PSTN pptp segítségével küld üzenetet egy T.38 átjárón keresztül. Ez a T.38 átjáró a fax által küldött T.30-as üzenetet becsomagolja egy T.38-as adatfolyamba, amelyet vagy egy T.38 támogatással rendelkező végpontnak, vagy egy hasonló T.38-as átjárónak továbbít, ahol az adatfolyam PSTN PCM vagy analóg jel formájában kerül visszaalakításra, majd a T.30-as eszközön megjelenik az üzenet.

A T.38 standard egyaránt megköveteli a TCP és az UDP pptpok használatát. UDP esetén a T.38 az esetleges adatvesztést redundáns csomagokkal küszöböli ki.

T.38 - mi szükséges a használatához?

A T.38 nem érhető el önálló alkalmazásként, mint például egy Apache webszerver. Ahhoz, hogy egy virtuális magánszerver faxszerverként is funkcionáljon szükség van az Asterisk használatára, amelynek segítéségvel az adott VPS szerver T.38 átjáróként is képes üzemelni.

internet, fax, fax server, faxserver, fax szerver, faxszerver, voip, voice over ip, asterisk, fax over ip, vps, cloud, felhő, iaas

 
Támogatott rendszereink