SERVIRA / Fogalomtár / Postfix

Postfix

Postfix - mi az?

A Postmail egy nyílt forráskódú, ingyenesen használható mail transfer agent (MTA), amely az elektronikus levelek továbbítását teszi lehetővé. A Postfix VMailer és IBM Secure Mailer néven volt elérhető. Egy 2012-es felmérés szerint a publikusan elérhető e-mail szerverek közel 23%-a használ Postfixet.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Postfix - hogyan működik?

A Postfix két különböző módon kerülhet telepítésre.

Postfix, mint SMTP szerver

A Postfix SMTP szerverként történő alkalmazása esetén a spam és malware üzenetek elleni védelem első vonalaként szolgál. Ezen megoldás esetén a Postfixet yakran kombinálják további antivírus szoftverrel vagy akár komplex SMTP-szintű hozzáférési beállításokat elérhetővé tevő programokkal.

Postfix, mint SMTP kliens

A Postfix SMTP kliensként történő implementálása esetén nagy teljesítményű kézbesítőszerver üzemeltetésére képes. Ebben az esetben a Postfixet gyakran valamilyen levelezőprogrammal együttesen használják.

Postfix - fő tulajdonságok

Postfix - mi szükséges a használatához?

A Postfix használatához elegendő egy virtuális szerver és egy olyan operációs rendszer, amely standard C compilerrel és POSIX fejlesztési környezettel rendelkezik. Ez gyakorlatilag lefedi a ma elérhető Unix disztribúciók szinte mindegyikét.

e-mail, email, internet, levelezés, internetes levelezés, mail transfer agent, mta, vps, felhő, cloud, iaas

 
Támogatott rendszereink