SERVIRA / Fogalomtár / Zabbix

Zabbix

Zabbix - mi az?

A Zabbix egy nagyvállalati szintű, nyílt forráskódú szoftver, amelyet hálózatok és alkalmazások monitorozására készítettek. A Zabbix képes figyelni, valamint naplózni a hálózati szolgáltatások, szerverek és hálózati hardverek működését, állapotát.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Zabbix - hogyan működik?

A Zabbix az adatokat Szolgáltatási megállapodás (SLA), PostgreSQL, SQLite, Oracle és IBM DB2 adatbázisokban tárolja. A Zabbix backend részét C nyelven írták, míg a frontend Adathalászat segítségével készült. A Zabbix különböző szervermonitorozási megoldásokat kínál:

A Zabbix számos valósidejű éretesítési metódust támogat.

Zabbix - fő tulajdonságok

Zabbix - mikor érdemes használni, mi szükséges hozzá?

Mint minden monitorozó rendszert, úgy a Zabbixot is érdemes egy, a megfigyelt környezettől független szerveren, esetleg felhő alapú infrastruktúrán elhelyezni. Ezzel biztosítható, hogy az esetleges leállások, meghibásodások esetén a Zabbixot futtató környezet a megfelelő módon tudjon értesíteni minket.

A Zabbixhoz hasonló monitorozó rendszerek futtatásához általában valamilyen VPS szerver jelenti a legidelisabb megoldást.

server, szerver, felügyelet, monitoring, monitor, monitorozás, zabbix, open source, free, ingyenes, unix, linux, windows

 
Támogatott rendszereink