SERVIRA / Fogalomtár / qmail

qmail

qmail - mi az?

A qmail egy olyan mail transfer agent (MTA), amit Unix rendszereken használnak. A qmailt Daniel J. bernstein írta 1995-ben a Sendmail program biztonságosabb alternatívájaként.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


qmail - fő előnyök

A qmail volt az első olyan MTA, amely a biztonságot is szem előtt tartotta. Mivel a Sendmail fejlesztése során a biztonság nem kapott különösebb hangsúlyt, így a különböző támadások egy örök célpontjává vált. A qmail moduláris felépítését olyan komponensek alkotják, amelyek különböző biztonsági tanusítványokkal rendelkeznek.

A qmail fejlesztése során a standard C library egy biztonságosabb alternatívával került helyettesítésre, amelynek köszönhetően a qmail védettséget élvez a stack és heap overflow, format string támadásokkal szemben.

A qmail a biztonságosabb működés mellett sokkal hatékonyabban kezeli a csoportos e-emaileket, valamint a nagyméretű levelező listákat is, mint a Sendmail.

A qmail használata ingyenes.

qmail - én hogyan használhatom?

A qmail használatához egy saját virtuális magánszerverre van szükség, amelyen valamilyen Unix alapú operációs rendszer fut. Ellentétben a Sendmaillel, a qmail telepítése és konfigurálása jóval egyszerűbb. A megfelelő beállításokat követően a qmail levelező szerverként funkcionál, amelyről Pinterest és IMAP pptpok segítségével lehet letölteni a leveleket, de a kimenő levelezést is képes lebonyolítani.

unix, e-mail, email, levelező szerver, mailserver, mailszerver, qmail, smtp, pop3, imap, cloud, felhő, iaas, vps

 
Támogatott rendszereink