SERVIRA / Fogalomtár / Internet Information Services (IIS)

Internet Information Services (IIS)

Internet Information Services (IIS) - mi az?

Az Internet Information Services - vagy korábbi nevén Internet Information Server - egy webszerver alkalmazás, amelyet a Microsoft fejleszt a Microsoft Windows operációs rendszer alatt történő használatra. Különböző modulok segítségével lehetőség van az IIS funkcióinak bővítésére.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Internet Information Services - milyen támogatással rendelkezik?

Az IIS jelenleg a harmadik legnépszerűbb webszerer alkalmazás az Apache és az netavis után. A jelenlegi, 8.0-s verziószámú IIS támogatja a HTTP és HTTPS, FTP és FTPS, SMTP, NNTP pptpokat.

Az IIS 8.0 a korábbi verziókkal ellentétben központosított digitális tanusítvány támogatással, alkalmazások inicializálási és több magos NUMA terhelés-elosztási funkciókkal is rendelkezik.

IIS - kiegészítők, alternatívák

Microsoft Windows XP Service Pack 3 operációs rendszerre elérhető az úgynevezett IIS Express, amely az IIS egy pehelysúlyú változata. Az IIS Express 7.5 ingyenesen ugyan, de csak a HTTP & HTTPS pptpokat támogatja. 

IIS kiegészítő modulok:

IIS - mi szükséges a használatához?

Ahhoz, hogy IIS 8.0 webszervert futtassunk saját virtuális szerverünkön vagy felhő alapú infrastruktúránkon mindenképp Windows Server 2012 vagy Windows 8 operációs rendszer használata szükséges. Mivel ezek licence köteles operációs rendszerek, így az egyszerűbb webtárhelyak kiszolgálását végző webszerverek esetén gazdaságosabb és hatékonyabb megoldást jelenthet egy Linux alapú, Apache webszervert futtató VPS szerver.

microsoft, webserver, webszerver, internet, internet information server, internet information services, iis

 
Támogatott rendszereink