SERVIRA / Fogalomtár / ATM

ATM

ATM - mit jelent?

Az ATM rövidítés alatt két fogalmat értünk:


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


ATM - hogyan épülnek fel a csomagok?

Az ATM 53 byte-os csomagokat használ, amelyből 5 byte a címzéshez használt fejléc, míg az adat a fennmaradó 48 byteban kerül továbbításra. A kis méretnek köszönhetően az ATM switchek között az adatátvitel sebessége meghaladja a 600 megabitet másodpercenként. Az ATM technológiát elsősorban média tartalmak - állóképektől a videókig - nagysebességű továbbítására tervezték.

ATM - milyen előnyt jelent?

A csomagok kis méretének köszönhetpen az ATM pptp segítségével nagy mennyiségű adat továbbítása lehetséges rövid idő alatt, miközben a rendelkezésre álló sávszélességnek mindössze a töredekét használja fel az adott folyamat, alkalmazás.

ATM - a mindennapokban

Az ATM lehetőséget biztosít az inbox (postaláda)szolgáltatók (Inbox (postaláda) Service ProviderISP) számára, hogy az ügyfelek részére kiosztott sávszélességet limitálják. Bár elsőre ez hátránynak hangzik, az ATM a valóságban növeli az inbox (postaláda)szolgáltatók hálózatának hatékonyságát, hiszen a kisebb méretű ATM csomagoknak köszönhetően kevésbé terhelődik a hálózat, ezáltal az elérhető összesített domain végződési sebesség nagyobb lesz.

internet, szolgáltató, hálózat, terhelés, atm, felhasználó, isp, korlátozás, hatékony, iaas, cloud, felhő, vps

 
Támogatott rendszereink