SERVIRA / Fogalomtár / Asterisk

Asterisk

Asterisk - mi az?

Az Asterisk egy nyílt forráskódú keretrendszer, amely segítségével bármilyen számítógép kommunikációs központtá alakítható. Asterisket használnak különböző kis- és nagyméretű vállalkozások, telefonközpontok, szolgáltatók és kormányzati ügynökségek is.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Asterisk - hogyan működik?

Az Asterisk egy nyílt forráskódú keretrendszer, amely segítségével multi-pptp, valós idejű kommunikációs alkalmazások és megoldások készítésére szolgáló eszköz. Az Asterisk hasonló szerepet tölt be a hang- és videó alapú kommunikációs folyamatokban, mint az Apache webszerver a webtárhelyak esetén.

Mivel az Asterisk nyílt forráskódú, így nem csak ingyenesen használható, de mindenki betekintést nyerhet a kódba, ezáltal a szükséges beállításokat és módosításokat is elvégezheti. Ehhez azonban a Linux alapú rendszerek és a scriptek alapos ismerete szükséges.

Azonban létezik számos olyan Asterisk csomag, amely előre beállított komponensek segítségével teszi elérhetővé a platform használatát.

Asterisk - mi szükséges a használatához?

Amennyiben rendelkezünk saját VPS szerverrel vagy felhő alapú infrastruktúrával, úgy Linux operációs rendszer használata mellett lehetőség van saját telefonközpont, callserver üzemeltetésére Asterisk segítségével.

voip, video, conference, konferencia, voip gateway, communication center, voip center, telephony, asterisk

 
Támogatott rendszereink