SERVIRA / Fogalomtár / Page view (megtekintés)

Page view (megtekintés)

Page view - mi az?

Megtekintésnek nevezünk minden egyes alkalmat, amikor egy felhasználó meglátogat egy webtárhelyt.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Page view - hogyan mérik?

A webfigyelő alkalmazások is gyakran építenek a fogalomra, hogy megállapíthassák milyen az adott oldal látogatottsága. Minél többször látogatják meg az oldalt, annál nagyobb forgalmat könyvelhet el magának. Mivel minden egyes oldalletöltés megtekintésnek számít, és rögzítik, ezért akár egyetlen felhasználó is nagyobb megtekintési számot tud generálni. Ezért hozták létre az egyedi látogatások fogalmát, ami csak a különböző látogatóktól származó megtekintéseket számolja.

A megtekintés terminust gyakran keverik a webes találat (hit) kifejezéssel, pedig a találat azokra a dolgokra utal, amik betöltődnek egy oldal megtekintése során. Például, ha egy webmester két képet, HTML-t és JavaScript hivatkozást is tartalmaz, akkor egy megtekintés négy találatot fog eredményezni. Ha pedig egy oldal több mint száz képet tartalmaz, akkor egy megtekintés több mint több száz találatot számlál.

A megtekintés inkább a látogatás (impression) fogalmával állítható párhuzamba, amit az internetes reklámozók használnak, és akár egymást helyettesítve is használhatók. Mivel egy oldalon akár több reklám is elhelyezhető, a reklámmegtekintések száma sokkal nagyobb lehet, mint egy webtárhely látogatásának száma.

internet, weblap, honlap, weboldal, megtekintés, page view, website, site, látogatás

 
Támogatott rendszereink