SERVIRA / Fogalomtár / Optical Carrier (OC)

Optical Carrier (OC)

Optical Carrier (OC) - mit jelent?

A nagy sebességű száloptikás kapcsolatot OC átviteli sebességi aránnyal adják meg. Ezek az arányok számtalan standardizált sávszélességet tartalmazhatnak, amelyeket a Synchronous Optical Networking (SONET) kapcsolatok is támogatnak.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Optical Carrier - mekkora ssebességet biztosít?

Az Optical Carrier kapcsolatokra többnyire az OCx jelöléssel hivatkoznak, ahol az x az alap OC-1 átviteli sebesség valahányszorosát jelenti. Az OC-1 sebessége 51.84 Mbps.

Az alábbiakban a szabványként elfogadott Optical Carrier átviteli sebességek listáját mutatjuk be. A zárójelben található STM jelölések az SDH által meghatározott értékeket jelölik. Ezeket az STM számokat többnyire arra használják, hogy leírják vele a nagysebességű hálózati hardverek által támogatott sávszélességet.

Az OC- után következő számsor, arra szolgál, hogy megmuttassa az átlagos OC-1-hez tartozó 51.84 Mbps-es sebesség hányszorosát biztosítja az adott OC kapcsolat. Például az OC-3 esetében háromszor kell vennünk a  51.84 Mbps-et, azaz 155.52 Mbps-ot kapunk. Vagy az OC-12 esetében négyszer kell vennünk az OC-3 esetében kapott értéket (155.52 Mbps x 4), ami 622.08 Mbps-ot jelent.

Optical Carrier a gyakorlatban

Az OC szám arra szolgál, hogy megbecsüljük a nagysebességű száloptikus kapcsolatok gyorsaságát a helyi kapcsolatoktól kezdve az internetes gerinc által nyújtott legnagyobb sávszélességnél. Azok a kis- vagy középvállalkozások, amik nagy internetsebességet igényelnek az OC-3 vagy az OC-12 kapcsolatot használják a legtöbb esetben, míg az ISP-k számára minimum OC-48-as kapcsolat szükséges.

Az internetes gerinchálózatok legalább OC-192-es kapcsolatot használnak.

internet, kapcsolat, sávszélesség, optika, optikai kapcsolat, optical carrier, oc

 
Támogatott rendszereink