SERVIRA / Fogalomtár / Hírcsoport

Hírcsoport

Hírcsoport - mi az?

A hírcsoportok egy éppen aktuális téma köré szerveződő, interneten keresztül megvalósuló dialógust jelent. Témájuk lehet a sporthoz, az autózáshoz vagy akár a fiatalkori problémákhoz kapcsolódó bármilyen kérdés.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Hírcsoport - hogyan működik?

Ahhoz, hogy tagja lehessen valaki egy ilyen hírcsoportnak a regisztráció elengedhetetlen. Ennek többnyire semmilyen anyagi vonzata nincs, mégis gyakran nehéz bekerülni, ha nincsenek ismerőseink a csapatban. Ezekben a hírcsoportokban működhet moderátor, aki eldöntheti, hogy milyen tartalmak kerüljenek a nyilvánosság elé. De az is gyakori, hogy felülvizsgálat nélkül minden hozzászólás megjelenik a felületen.

A felhasználók egyszerűen küldenek egy üzenetet a hírszervernek, ami továbbítja azt más hírszerverek felé. Ezt követően a felhasználók hozzáférnek az új tartalomhoz, valamint lehetőségük van kommentek elhelyezésére is. A különböző hírolvasó programok lehetővé teszik a hírcsoportokhoz való hozzáférést, de a Netscape és az Internet Explorer is rendelkeznek ilyen funkcióval, tehát elég egy egyszerű böngészőprogram is a hírcsoportok olvasásához.

Hírcsoportok a gyakorlatban

A legtöbb ilyen hírcsoport megtalálható az Useneten, ami a világ összes szerverét magába foglalja. Globális kiterjedésük miatt BBS (Bulletin Board System) rendszereknek tekinthetőek. 

internet, hírek, hírcsoport, hírszerver, news, newsgroup, newsserver, server, news reader

 
Támogatott rendszereink