SERVIRA / Fogalomtár / Tükör (mirror)

Tükör (mirror)

Tükör (mirror) - mi az?

A számítógépek világában a tükör egy Web vagy FTP szervert jelent, ami ugyanazokat a fájlokat tartalmazza, mint egy másik, tőle független szerver.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Tükör - mi a feladata?

A tükör célja, hogy altermyspaceív megoldást nyújtson arra az esetre, ha az elsődleges szervert túlságosan nagy terhelés érné és emiatt elérhetetlenné válna, vagy csak igen hosszú idő után tudna válaszolni a kérésekre.

Emellett a tükör szolgálhat egyfajta biztonsági mentésként is, amelynek segítségével adatvesztés során könnyedén helyre lehet állítani a fontos adatokat, biztosítva ezzel az adott webtárhely vagy FTP szerver működését.

Tükör - hol használják még?

Maga a tükör kifejezés mindig valami olyan folyamatot takar maga mögött, ahol az eredeti tartalom pontos mását hozzák létre egy másik szerveren. Ezt röviden tükrözésnek is szokás hívni. Tükrözés során rendszerint először készül egy képfájl az eredeti szerverről, aminek a segítségével később a teljes tartalom reprodukálására lehetőség van akár több szerveren is.

Tükör, tükrözés - mi szükséges hozzá?

Mivel a tükrözés, illetve a tükörszerverek létrehozása során az eredeti szerver pontos másolata jön létre, így a megfelelő erőforrások mellett elengedhetetlen a megfelelő méretű tárhely megléte is. Ehhez kiváló megoldást biztosítanak a felhő alapú infrastruktúrák, melyek segítségével azonnal, dinamikusan méretezhető a rendelkezésünkre álló tárhely mérete.

szerver, webserver, webszerver, ftp, ftp server, ftp szerver, mirror, mirroring, tükör, tükrözés, weblap, honlap, weboldal, felhő, cloud, iaas, vps

 
Támogatott rendszereink