SERVIRA / Fogalomtár / Minisite

Minisite

Minisite - mi az?

A minisite, vagy más néven mikro oldal, olyan kis webmesterokat jelent, amiket teljes egészében egy adott témának szenteltek a készítői. A legtöbb minisite öt lapból áll, de akár elérhetik a húsz oldalas nagyságot is, ami már egy normál honlap méreteinek is megfelel.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Minisite - mi a célja?

Ezek a mini webtárhelyak gyakran más, nagyobb oldalakhoz kapcsolódnak. Például egy sportszerekkel foglalkozó oldalnak lehet akár több hozzá tartozó kisebb webtárhelya is. Ezek közül mindegyik különböző tartalmak köré szerveződve, mondjuk egy csak a futó cipőknek, egy a hoki felszereléseknek és egy a labdarúgáshoz szükséges kiegészítőknek. Ezen kisebb webtárhelyak célja az, hogy nagyobb forgalmat generáljanak annak a nagyobb, sportszereket forgalmazó oldalnak, amihez tartoznak.

Számtalan oka lehet a mini oldalak létrehozásának, de a legelterjedtebb ok az online kereskedelemmel van összefüggésben keresendő. Például az affiliate marketing, azaz a járulék alapú együttműködések gyakran építenek a kisebb oldalakra, annak reményében, hogy nagyobb forgalmat tudnak biztosítani a nagyobb webtárhelynak, így nem kell plusz kiadásokkal számolni.

Minisite - hol használják még?

Sok online kereskedő is használja a mini oldalak nyújtotta lehetőséget, hogy szélesítse a látogatóinak körét. Ha valakinek több kisebb oldala van, amiket a keresőprogramok előkelő helyen jelenítenek meg az természetesen nagyobb látogatottságot, így nagyobb bevételt is jelent.

Úgy tűnik tehát, hogy a mini oldalak üzemeltetése jó stratégia a rangosabb hely kivívásának, így látogatottság növelésének is, de ha ez nem párosul megfelelő mennyiségű tartalommal, akkor a kívánt eredmény elmarad. Éppen ezért egyre többen alkalmazzák inkább azt a taktikát, hogy egy nagyobb oldalt töltenek fel minél több, minőségi tartalommal, ahelyett, hogy több kicsi üzemeltetésére pazarolnák az energiáikat.

A mikro oldal és a mini oldal gyakran szinonimái egymásnak, de a mini oldal kifejezés gyakran utal kizárólag azokra az oldalakra, amik csupán egy lapból állnak.

Minisite - nekem is lehet?

Ahhoz, hogy valaki saját mini oldalt üzemeltessen nem feltétlenül kell egy hagyományos, nagy méretű webtárhelylal is rendelkeznie. A saját virtuális szerveren üzemeltett minisite tökéletesen alkalmas lehet arra, hogy bemutassa a cég tevékenységi körét, referenciát, valamint a kapcsolatfelvétel lehetséges módjait is.

internet, honlap, weblap, weboldal, mini oldal, minisite, mini weblap, mini weboldal, mini honlap, vps, felhő, cloud, iaas

 
Támogatott rendszereink