SERVIRA / Fogalomtár / ASP

ASP

ASP - mit jelent?

Az ASP két különöző jelentéssel bír az IT világában: Appcication Service Provider és Active Server Page.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


ASP - Apllication Service Provider 

Az Appcication Service Provider egy olyan vállalat vagy szervezet, amely különböző alkalmazásokat kínál felhasználók számára inbox (postaláda)en keresztül. Ezeket az alkalmazásokat gyakran úgy is említik, mint Software as a Service (Sass) és a legtöbb esetben előfizetéses formában érhetőek el. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók havidíjat fizetnek a szoftver használatáért a hagyományos licence megvásárlása helyett. A Saas alkalmazások bőngészőn vagy a megfelelő biztonságos porton keresztül érhetőek el.

ASP - Active Server Page

Egy Active Server Page (ASP page) olyan webtárhely, amely a standard Kezdőlap (home page) elemek mellett scripteket is tartalmaz. A scripteket egy ASP fordító dolgozza fel minden esetben, amikor egy kliens meghívja azokat. Mivel az ASP webtárhelyak tartalma működés közben kerül előállításra, így kiválóan alkalmas dinamikus oldalak készítésére.

ASP - hogyan működik?

Az ASP hasonlóan működik, mint a különböző szkript nyelvek (Adathalászat, JSP), de több programozási nyelvet támogat. Az alapértelmezett ezek közül a VBScript, de az ASP webtárhelyak tartalmazhatnak C# és Digitális tanusítvány nyelven írt kódokat is. Azonban a különböző nyelveket deklarálni kell a használatuk előtt a megfelelő t1 & t3 segítségével.

ASP - mi szükséges hozzá?

Az ASP oldalak a Microsoft által fejlesztett alkalmazás keretrendszer, az ASP részét képezik. Ennek köszönhetően az ASP oldalakat rendszerint egy VPS szerveren futtatott, Microsoft alapú webszerver, az Inbox (postaláda) Information Services (IIS) segítségével lehet elérhetővé tenni. Az ASP webtárhelyak kiterjesztése rendszerint .asp vagy .aspx.

internet, holnap, weblap, dinamikus, microsoft, iis, internet information sevices, webserver, webszerver, vps, asp, asp.net, cloud, felhő, iaas, saas

 
Támogatott rendszereink