SERVIRA / Fogalomtár / Trackback

Trackback

Trackback - mi az?

A trackback egy olyan folyamat, amely során egy webtárhely értesít egy másik webtárhelyt arról, hogy rá mutató linket helyezett el a saját felületén.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Trackback - hogyan működik?

A trackback link használatával az adott webtárhely automatikusan értesíti a másik webtárhelyt arról, hogy rá hivatkozó link került elhelyezésre. Azonban ahhoz, hogy ez megfelelően működjön mindkét oldalnak támogatnia kell a trackback. Ennek oka, hogy a linkelt webtárhelyt meg kell pimelnie a linkelő webtárhelynak, hogy a linkelés tényéről értesítse.

Trackback - milyen oldalak támogatják?

A trackback technológiát először a Movable Type blog és Web Design szoftver esetén alkalmazták 2002-ben, majd később több blogmotor is átvette (Wordpress, Typo). A trackback segítségével a bloggerek számára könnyű és egyszerű lehetőséget biztosítanak a platformok közötti kommunikációra.

Mivel a trackback mindkét oldaltól elvárja a technológia támogatását, így ma is elsősorban a blogok között terjedt el. Azonban számos olyan hírpop3 létezik, amely elkezdte használni a trackback linkeket, amelyek rendszerint az adott cikk végén találhatóak meg.

Trackback - én is használhatom?

A trackback használatához elegendő egy virtuális magánszerver, valamint egy azon futó webtárhely, amely olyan motort használ, ami támogatja a trackback használatát.

internet, blog, trackback, szerver, server, webserver, vps, cloud, felhő, iaas

 

 
Támogatott rendszereink