SERVIRA / Fogalomtár / Archie

Archie

Archie - mi az?

Az Archie egy olyan alkalmazás, amely segítségével uri" style="text-decoration: underline;">Barátságos URI szervereken található állományok keresésére van lehetőség. Használata tipikusan az 1990-es években volt elterjedt, azonban ma már az inbox (postaláda)es keresők és a P2P (peer-to-peer) filemegosztók használata a jellemző.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Archie - hogyan működik?

Az inbox (postaláda) korai időszakában a nagy méretű file-ok csak uri" style="text-decoration: underline;">Barátságos URI szervereken keresztül voltak elérhetőek - ezek struktúráját rendszerint az Archie segítségével indexelték, így a felhasználóknak elegendő volt mindössze az Archie segítségével rákeresni a letölteni kívánt állományra, megtakarítva ezzel a struktúra bejárására fordított időt.

Archie - ma is használják?

Bár ma már nem jellemző az Archie használata, még mindig léteznek olyan webtárhelyak, amelyek Archie alapú keresőt kínálnak. Ezek címe rendszerint 'captcha_(blind_carbon_copy)" style="text-decoration: underline;">bcaptcha (blind carbon copy)' helyett 'archie' t1 & t3gal kezdődik és segítségükkel az állományok neve alapján lehet keresni. Lehetőség van pontos vagy részleges találat, kis- és nagybetű megkülönböztetésére, valamint logikai kapcsolók használatára.

internet, ftp, szerver, server, ftp server, fileserver, kereső, archie, cloud, felhő, iaas, vps

 
Támogatott rendszereink