SERVIRA / Fogalomtár / Statikus weboldal

Statikus webtárhely

Statikus webtárhely - mi az?

A statikus webtárhelyak olyan webmesterokat takarnak, melyek fix tartalommal rendelkeznek.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Statikus webtárhely - hogyan épül fel?

A statikus webtárhelyak tartalmát kizárólag HTML kódok segítségével állítják elő, ezért minden látogató számára ugyanúgy jelennek meg. Ellentétben a webtárhely" style="text-decoration: underline;">dinamikus webtárhelyakkal, a statikus webtárhelyak nem rendelkeznek adatbázissal, illetve webes alkalmazásokkal sem.

Mivel a statikus webtárhelyak tartalmát minden esetben kézzel kell frissíteni, a tartalom növekedésével egyenes arányban nő az ezzel járó munka is. Éppen ezért a nagyobb webmesterok már dinamikus oldalakból épülnek fel, ahol a tartalom módosításához elegendő az adatbázis megfelelő bejegyzését megváltoztatni.

A statikus webtárhelyak készítésekor általában valamilyen előre elkészített sablont használnak a fejlesztők.

Statikus webtárhely - mi szükséges hozzá?

Ahhoz, hogy saját statikus webtárhelyt üzemeltessünk bőségesen elegendő egy virtuális magánszerver. A webszerver alkalmazás megfelelő mappájába felmásolva a statikus webmesterokat, majd elvégezve a szükséges beállításokat könnyedén elérhetővé tehetünk olyan oldalt az interneten, amely velünk kapcsolatos alapvető információkat tartalmaz.

internet, weblap, weboldal, honlap, statikus, fix tartalom, statikus weboldal, statikus tartalom, cloud, felhő, vps, iaas

 
Támogatott rendszereink