SERVIRA / Fogalomtár / SSL

SSL

SSL - mi az?

Az SSL a Secure Socket Layer kifejezés rövidítése. A technológiát az adatok interneten keresztül történő biztonságos továbbítására fejlesztették ki.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


SSL - hogyan működik?

Az SSL a csatornán áthaladó adatokat titkosítja, így az esetlegesen hallgatózó adathalászok akkor sem tudnak visszaélni azokkal, ha sikerül megszerezniük. Ez különösen az online kereskedelemmel foglalkozó oldalak esetén jelent komoly előnyt, ahol a nevünk és címünk mellett a bankkártyaadatokat is át kell adni a másik félnek. SSL nélkül ezek a webtárhelyak nem rendelkeznének a megfelelő biztonsággal és használatuk sem lenne javasolt.

SSL - mi jelzi a használatát?

Az SSL használata során a meglátogatott webtárhely esetén a HTTP előt1 & t3 helyett a HTTPS előt1 & t3 jelenik meg a böngésző címsorában. Emellett számos böngésző címsora tartalmaz egy olyan komponenst, amely zöld színűre változik, amennyiben az adott oldal SSL kapcsolatot használ. A harmadik módja az SSL használatának jelzésére a címsorban megjelenő lakat.

SSL - mi szükséges hozzá?

Ahhoz, hogy a saját VPS szerverünkön vagy felhő alapú infrastruktúránkon futó webtárhelyunk forgalmát SSL titkosítással lássuk el szükségünk van egy digitális tanusítványra, amelyet a megfelelő szervezetektől tudunk megvásárolni.

internet, weblap, honlap, weboldal, adatvédelem, biztonság, ssl, secure socket layer, digitális aláírás, digitális tanusítvány, felhő, cloud, vps, iaas

 
Támogatott rendszereink