SERVIRA / Fogalomtár / Spam

Spam

Spam - mi az?

A spam olyan e-mail üzenet, amely valamilyen kéretlen reklámlevelet tartalmaz.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Spam - honnan lehet felismerni?

A spam üzenetek rendszerint valamilyen nyereményjátékra, fogyasztószerekre vagy szexuális poternciálnövelő szerekre hívják fel a figyelmet, melyeket a feladótól vagy a feladón keresztül rendkívüli kedvezményekkel vásárolhatunk be.

A spam üzenetek másik tipikus fajtája általában valamilyen frissen indult, ingyenes szolgáltatás használatára hívja fel a figyelmünket.

Spam - mit tehetek ellene?

A spam üzenetek sajnos olyan esetben is utat találnak postaládánkba, ha nem adtuk meg e-mail címünket semmilyen hírlevélre történő feliratkozáskor. Azonban a legtöbb levelező program és szerver biztosít olyan szolgáltatásokat, amelyek segítségével automatikusan és manuálisan is létrehozhatunk szűrőket, amik a spam leveleket egy külön mappába helyezik a beérkezésüket követően.

Emellett lehetőség van az üzenetek külön, spamként történő megjelölésére is, amelyet követően az adott feladótól érekző leveleket automatikusan áthelyezi a kliens a spam mappába, valamint a szolgáltató felé is küld egy jelentést a spamként megjelölt e-mailről.

internet, levél, e-mail, reklám, reklámüzenet, spam, kéretlen reklám, kéretlen levél, kéretlen reklámüzenet

 
Támogatott rendszereink