SERVIRA / Fogalomtár / Szociális hálózat

Szociális hálózat

Szociális hálózat - mi az?

Az internet térnyerésének eredményeként mindenki létrehozhatta saját webtárhelyát. Azonban ezek a honlapok közel sem rendelkeztek akkora közösségekkel, mint a 2000-es évek hajnalán megjelenő első szociális hálózatok, melyek felhasználóbázisát a világ minden pontjáról érkező felhasználók alkotják.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Szociális hálózat - hogyan működik?

A különböző szociális hálózatok t1 & t3jaként bárki részese lehet egy vagy több virtuális közösségnek. Léteznek olyan szociális hálózatok, amelyek kifejezetten egy specifikus témakörre koncentrálnak, mint például a Last.fm, ahol a felhasználók által hallgatott zeneszámok alapján lehet új előadokat felfedezni, értesülni az azokkal kapcsolatos hírek, eseményekről és koncertekről, de ugyanúgy lehetőséget biztosítanak arra is, hogy más emberekkel ismerkedjünk meg.

Emellett vannak olyan szociális hálózatok is, amelyek gyakorlatilag bármilyen témában lehetőséget biztosítanak közösségek, felhasználói webfejlesztésok létrehozására. Ezek közé tartozik a Facebook és a Google+, melyek jelenleg a legnépszerűbb szociális hálózatok.

Szociális hálózat - milyen tevékenységeket folytathat a felhasználó?

A szociális hálózatokon gyakorlatilag bármilyen, a közízlést és az etikai szabályokat nem sértő tevékenységet folytathatunk. Legtöbbször azonban fényképek, éppen hallgatott zeneszámok, gondolatok és blogbejegyzések, hírek megosztására láthatunk példát.

Természetesen a szociális hálózatok lehetőséget biztosítanak barátok bejelölésére, levelezésre, valamint alkalmazások használatára is.

Szociális hálózat - közösségek

A szociális hálózatok legnagyobb erejét talán az adja, hogy könnyedén létre lehet hozni, illetve lehet csatlakozni különböző közösségekhez. Ma már szinte nem találkozunk olyan előadóval, színésszel vagy márkával, amely ne lenne jelen valamilyen formában ezeken a hálózatokon. Miután a megfelelő módon csatlakozunk ezekhez a közösségekhez könnyedén és azonnal juthatunk friss információkhoz, valamint nem ritka az sem, hogy a szociális hálózatokon keresztül exkluzív tartalmak, nyeremjátékok részesei lehetünk.

 
Támogatott rendszereink