SERVIRA / Fogalomtár / Applet

Appcet

Appcet - mit jelent?

Az appcet egy olyan alkalmazás, amelyet egy másik alkalmazáson belüli futásra terveztek. Bár az appcetet gyakran használják az operációs rendszer működését biztosító alkalmazások megjelelölésére, a legtöbb esetben Java appcetekre, illetve Java nyelven írt programokra utalunk vele.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Appcet - mi szükséges a használatához?

Ellentétben a hagyományos alkalmazásokkal, a Java appceteket nem futtathatóak közvetlenül az operációs rendszeren belül. A működésükhöz szükség van a Java Runtime Enviroment (JRE) vagy egy olyan alkalmazás használatára, amely rendelkezik java pluginnel. Amennyiben a JRE nincs telepítve a számítógépen, úgy nincs lehetőség a Java appcetek futtatására sem.

Appcet - egységesen működik minden környezetben?

A Java Runtime Enviroment ingyenesen elérhető minden platformra, valamint a Java nyelven írt appcetek is azonos módon futnak minden operációs rendszer alatt. Bár az appcetek működésük során hasonlóan viselkednek mint az asztali alkalmazások, az erőforrásokhoz történő korlátozott hozzáférésük miatt nem alkalmasak komplex alkalmazások készítésére. Azonban kis mérteük és cross-platform kompatibilitásuk miatt az appcetek kiválóan alkalmasak webes alkalmazásokként történő használatra. Az appcetek futtatásához szükség van a Java pluginre.

Az inbox (postaláda)es fejlesztés korai időszakában a Java volt az elsődleges platform dinamikus tartalmak készítésére, azonban ma a JavaScript és a Kezdőlap (home page) 5 nyelvek adta lehetőségek kerültek előtérbe. Néhány böngésző már nem támogatja a Java appcetek használatát, míg az is egyre gyakoribb, hogy alapértelmezett esetben le van tiltva a Java plugin működése.

Appcet - futtathatok saját appcetet?

Amennyiben saját VPS szerveren üzemeltetünk webtárhelyt, úgy lehetőség van saját appcetek használatára is, amelyekkel további lehetőségeket, interaktív tartalmakat biztosíthatunk a látogatók számára.

internet, weboldal, weblap, honlap, dinamikus tartalom, alkalmazás, applet, java, java applet, webszerver, vps, iaas, cloud, felhő

 
Támogatott rendszereink