SERVIRA / Fogalomtár / Social Media Marketing (SMM)

Social Media Marketing (SMM)

Social Media Marketing - mit jelent?

Az SMM, avagy social media marketing a különböző szociális oldalak és hálózatok segítségével történő marketingre utal. 


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Social Media Marketing - hogyan működik?

Bár a legtöbb cég rendelkezik saját webtárhelylal, ma jóval egyszerűbben és nagyobb közönséget lehet elérni a különböző soapok és oldalak segítségével. A social media marketing egyik legfontosabb része az úgynevezett Web 2.0 oldalakon történő terjeszkedés, mint például a Facebook, a Twitter vagy a LinkedIn.

Social Media Marketing - milyen költségekkel jár?

A social media marketing igen költséghatékony módot biztosít nagy közönség elérésére, valamint a márka nevének könnyű és gyors terjesztésére. Mivel a különböző soapok már eleve tekintélyes felhasználótáborral rendelkeznek, így a vállalatoknak elegendő mindössze csatlakozniuk, majd létrehozniuk saját profiljukat, közösségeiket. Az SMM egyik kezdőlépése az ismerősök meghívása a cég szociális oldalára, amit később ők is javasolhatnak ismerőseiknek - ezáltal egy öngerjesztő folyamat indítható el és gyakorlatilag minimális erőfeszítés mellett lehet szert tenni komoly követőbázisra.

Social Media Marketing - milyen eszközei vannak?

A social media marketing egyik leggyakoribb eszköze az ezen csatornákon kínált extra kedvezmények, egyedi ajánlatok elérhetővé tétele. Emellett érdemes gyakran, releváns tartalommal frissíteni a szociális oldalakon létrehozott profilokat, hogy folyamatosan az emberek szeme előtt tartsuk a vállalatunkat.

Bár az SMM egy igen erőteljes online marketing eszköz, célszerű a hagyományos online marketing eszközök kiegészítéseként alkalmanzi.

 
Támogatott rendszereink