SERVIRA / Fogalomtár / Slashdot

Slashdot

Slashdot - mi az?

A slashdot egy olyan jelenség, amely során egy adott webtárhely látogatóinak száma hirtelen és drasztikus mértékben megnő, olyan mértékben leterhelve a szervert, hogy az rövidebb-hosszabb ideig elérhetetlenné válik.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Slashdot - miért történik?

A slashdot egyik leggyakoribb oka, ha az adott webtárhelyra mutató hivatkozás megjelenik egy másik, sokak által látogatott webtárhelyon. Ez történhet valamilyen sajtóközlemény vagy egyszerű blogbejegyzés, írás folytán is, azonban az átkattintó felhasználók számának hirtelen és drasztikus növekedése miatt a webtárhelyt kiszolgáló szerver túlterhelődik és egy időre elérhetetlenné válik.

Slashdot - honnan ered a neve?

A slashdot kifejezés 1998. októberében született meg, amikor a slashdot.org webtárhelyon megjelent sajtóközlemény hatására az abban szereplő webtárhelyra rázúduló felhasználóáradatot nem tudta a szerver megfelelő módon kiszolgálni és elérhetetlenné vált.

Bár maga a slashdot hasonló eredménnyel jár, mint a DDoS támadások, a fő különbség a kettő között, hogy a slashdot mögött nincs ártó szándék.

Slashdot - mit tehetek ellene?

Soha nem lehet tudni, hogy mikor növekszik meg váratlanul a webtárhelyunk forgalma. Ilyen esetben egy virtuális szerver igen rövid idő alatt erőforrásai végéhez érhet, azonban egy megfelelő felhő alapú infrastruktúra segítségével azonnal, fennakadás nélkül növelhetjük a rendelkezésre álló erőforrásokat - elkerülve ezzel a slashdotot.

internet, forgalom, ddos, slashdot, honlap,weblap, weboldal, vps, felhő, cloud, iaas

 
Támogatott rendszereink