SERVIRA / Fogalomtár / Oldaltérkép

Oldaltérkép

Oldaltérkép - mi az?

Egy webtárhely térképe, avagy röviden oldaltérkép a webtárhelyon belül található oldalak térképe.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Oldaltérkép - mit tartalmaz?

Kisebb oldalak esetén az oldaltérkép esetenként az összes aloldalt tartalmazhatja, míg nagyobb oldalak esetén tipikusan a fő szekciókra mutató linkeket találhatunk az oldaltérképekben.

Bár az oldaltérképek elrendezése tetszőleges lehet, a legtöbb esetben valamilyen téma szerint rendezve találjuk meg az aloldalakra mutató hivatkozásokat. Ez nem csak jelentős mértékben megkönnyíti a felhasználók számára a navigációt, de az oldaltérkép egyértelműen megmutatja, milyen erőforrásokkal rendelkezik az oldalt üzemeltető cég.

Oldaltérkép a gyakorlatban

Ugyan a webtárhelyon belül történő navigációhoz nem szükséges az oldaltérkép megléte, mégis jelentős altermyspaceívát tud nyújtani a látogatók számára. Az oldaltérkép segítségével a látogatók könnyedén, gyorsan eljuthatnak az általuk érdekesnek tartott szekcióhoz anélkül, hogy hosszasan kéne keresgélniük azt - ezáltal később sokkal szívesebben látogatnak majd vissza.

Oldaltérkép - hogyan készítsem el?

Ha saját webtárhelyt futtatunk virtuális magánszerverünkön, úgy mindenképp érdemes oldaltérképet is készíteni. A legtöbb ingyenesen elérhető motor beépített funkcióként teszi ezt elérhetővé, de akár mi magunk is létrehozhatjuk kézzel. Az oldaltérképnek célszerű tartalmaznia a fő szekciókat, esetleg egy-egy kiemelt alszekciót is, valamint a kapcsolatfelvételre szolgáló aloldal linkjét is érdemes elhelyezni rajta.

internet, honlap, weblap, weboldal, webszerver, webserver, site map, sitemap, oldaltérkép, vps, felhő, cloud, iaas

 
Támogatott rendszereink