SERVIRA / Fogalomtár / SERP

SERP

SERP - mi az?

A SERP az angol Search Engine Results Page, azaz Keresőmotor Találati Oldal kifejezés rövidítése. Ez az oldal jelenik meg, miután valamilyen keresőmotor segítségével végrehajtunk egy keresést.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


SERP - mit tartalmaz?

A SERP olyan oldalak listáját tartalmazza, amelyek a keresőmotor adatbázisában található webtárhelyak közül megfelelnek a felhasználó által megadott feltételeknek, kulcsszavaknak. Az oldalak neve mellett a SERP általában egy rövid leírást vagy összefoglalót is tartalmaz az adott webtárhelyról. Ezt vagy az oldal fejlécében található t1 & t3" style="text-decoration: underline;">meta t1 & t3ekből, vagy a megadott kulccszavakat tartalmazó mondatokból állítja össze a keresőmotor.

SERP - hogyan néz ki?

Bár minden keresőmotor sajátos módon jeleníti meg a találatait, a SERP-ek számos rokon vonással rendelkeznek. Ezek közé tartozik az oldal tetején található szöveges mező, amelyben a legutolsó keresett kifejezés található. Ez alatt valamilyen módszer szerint rangsorolva a találatokat listázza a SERP.

A találatok mellett rendszerint lehetőség van képeket, videókat és egyéb, specifikus tartalmakat megjelenítő SERP-ek megtekintésére is, amelyeket a menüben elhelyezett gombokkal érhetünk el.

SERP - hogyan kerülhetek jobb pozícióba?

Amennyiben VPS szerverünkön vagy felhő alapú infrastruktúránkon saját webtárhelyt üzemeltetünk, úgy érdemes arra törekednünk, hogy minél jobb pozícióban jelenjünk meg a SERP-eken. Ezt a releváns tartalmak mellett a megfelelő kulccszavak használatával tehetjük meg a legegyszerűbben, de szinte minden keresőmotor lehetőséget biztosít úgynevezett fizetett keresési találatként történő megjelenítésre.

Ebben az esetben a megfelelő kulccszavakra történő keresés során saját oldalunk a SERP-en külön helyen, kiemelve jelenik meg függetlenül attól, hogy milyen relevanciával bír az adott keresés szempontjából.

iinternet, kereső, találat, találati oldal, keresési találat, eredmény, keresés eredmény, internetes keresési eredmény, felhő, vps, cloud, iaas, serp, search engine results page

 
Támogatott rendszereink