SERVIRA / Fogalomtár / Keresőmotor

Keresőmotor

Keresőmotor - mi az?

Az internetes keresőmotorok olyan szolgáltatások, amelyek webtárhelyak millióinak tartalmát indexelik, majd a keresési feltételek kiértékelésével könnyedén biztosítanak a felhasználó számára releváns találatokat.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Keresőmotor - hogyan működik?

A keresőmotor a pim" style="text-decoration: underline;">scrapim során összegyűjtött információkat eltárolja egy adatbázisban. A webes felületen a felhasználó megadja, hogy mire szeretne rákeresni, amelyet követően a keresőmotor elkezdi vizsgálni az adatbázisában szereplő webtárhelyakat. Amennyiben egy oldal tartalmaz olyan információkat, kulcsszavakat, amelyek megfelelnek a felhasználó által megadott feltételeknek, úgy a keresőmotor azokat valamilyen módszer szerint rangsorolva megjeleníti.

Keresőmotor - hogyan használjuk hatékonyan?

A pontosabb találatok érdekében sázmos keresőmotor nyújt lehetőséget úgynevezett joker karakterek, illetve logikai kifejezések használatára. Ezek közé tartoznak a '*', a '?', valamint az AND, OR, NOT kifejezések is. Emellett nem irtka az sem, hogy valamilyen paraméter segítségével egy általunk megadott webtárhelyon belül keres csak az adott keresőmotor.

Keresőmotor - számomra miért érdekes?

A könnyű információszerzés mellett számos egyéb funkciót is kínálnak a keresőmotorok. Amennyiben saját virtuális szerverünkön valamilyen webtárhelyt futtatunk, úgy a Google lehetőséget biztosít egyedi Google-kereső elhelyezésére.

Emellett a keresőmotorok automatikusan indexelik a webtárhelyunk tartalmát, amelynek köszönhetően jobb pozíciókat érhetünk el a keresési találatok között. Ehhez azonban releváns tartalmakkal kell feltöltenünk honlapunkat, nem elég csak a megfelelő kulcsszavakat használni.

internet, kereső, keresőmotor, internetes kereső, internetes keresőmotor, weblap, honlap, weboldal, cloud, felhő, vps, iaas

 
Támogatott rendszereink