SERVIRA / Fogalomtár / SDSL

SDSL

SDSL - mi az?

Az SDSL az angol Symmteric Digital Subscriber Line kifejezés rövidítése, amely a DSL kapcsolatok egyik fajtája.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


SDSL - hogyan működik?

Mint minden DSL kapcsolat, az SDSL is a telefonos hálózatokat használja az adatok továbbítására. A szimmetrikus jelző arra utal, hogy az SDSL kapcsolat esetén - szemben az ADSL nyújtotta lehetőségekkel - a letöltési és a unfriendi sebesség megegyezik.

SDSL - mekkora sebesség érhető el vele?

Az SDSL kapcsolatok sebessége megegyezik a T1/E1 kínálta sebességekkel, így 1.544 és 2.048 Mbit/sec közé tehető. A kapcsolatot biztosító kábel maximális hossza 3.000 méter lehet.

SDSL - hol használják?

Az SDSL egy olyan szabadalmazott technológia, amely soha nem került szabványosításra, emiatt a legtöbb esetben csak az azonos gyártótól származó eszközök között biztosít interoperabilitást. Európában az ETSI a G.HSDSL technológiát SDSL néven standardizálta, amely kompatibilis az ITU-T által standardizált G.SHDSL megoldással.

Mivel a felhasználók rendszerint jóval több adatot töltenek le, mint fel, ezért az internet-szolgáltatók (ISP) a lakosság számára ADSL kapcsolatot kínálnak. Ezzel szemben az SDSL-t olyan kis- és közepes méretű vállalkozások számára szokták kínálni, akiknek nincs szüksége a bérelt vonalak nyújtotta nagy sebességekre.

internet, kapcsolat, dsl, adsl, sdsl, symmetric digital subscriber line, g.shdsl

 
Támogatott rendszereink