SERVIRA / Fogalomtár / Java Server Page (JSP)

Java Server Page (JSP)

Java Server Page - mi az?

A Java Server Page, rövidítve JSP, egy a Sun Microsystems által létrehozott szabvány, amit a Microsoft Active Server Page (ASP) technológia altermyspaceívájaként hoztak létre.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Java Server Page - hogyan működik?

A JSP oldalak, hasonlóan az ASP-sekhez a felhasználó böngészője helyett a szerveren állítódnak össze. Innen ered a nevük is, a szerveroldalak gyűjtőfogalom is. Mégis különbségekkel is kell számolnunk. A JSP Java vezérlésű, míg ASP Visual Basic alapon működik.

JSP a gyakorlatban

A JSP oldalak hasznosak webtárhely" style="text-decoration: underline;">dinamikus webtárhelyak építésénél és a webszerverről történő információ hozzáférés esetén. Bár a JSP oldalakon Java-val kevert HTML kódokat találunk, az összes Java kódot értelmezi a szerver, ezért ha az adott oldal betöltődik a böngészőben, ott már HTML lesz. Másrészt a JavaScript-et a webböngésző és nem a szerver értelmezi.

JSP - én is használhatom?

Minden virtuális magánszerveren futtatott webtárhely esetén használhatunk Java Server Page technológiát alkalmazó oldalakat, azonban ezek rendszerint jóval nagyobb terhelést jelentenek a szerver számára, mint a Adathalászat vagy más szkriptnyelvek segítségével készített oldalak. Sok esetben viszont hatékonyabbak is lehetnek, mint az altermyspaceív megoldások kínálta lehetőségek.

internet, honlap, weblap, weboldal, dinamikus tartalom, jsp, java, java server, java servlet, servlet, java server page, vps, cloud, felhő, iaas

 
Támogatott rendszereink