SERVIRA / Fogalomtár / JavaServer Faces (JSF)

JavaServer Faces (JSF)

JavaServer Faces - mit jelent?

A JavaServer Faces, röviden JSF, egy olyan rendszer, ami lehetővé teszi a webfejlesztők számára egy felhasználói felületet hozzanak létre a JavaServer alkalmazásokhoz. A JSF-et támogatják az olyan webszerverek, amiken Java Enterprise Edition (Java EE) fut.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


JavaServer Faces - hogyan működik?

A JSF leegyszerűsítette a webes alkalmazások létrehozását, azzal, hogy biztosította a szabványos eszközök (API) beépítését a felhasználói felületekbe. Például, ahelyett, hogy egy webes formátumot HTML-ben kódolna egy fejlesztő, segítségül hívva a JSF megfelelő funkcióját, az generálja számára a megfelelőt. Egy másik funkció igénybevételével a felhasználó által begépelt adatok is kezelhetőek.

Ezek a folyamatok a szerveren futnak, de a végső adat a felhasználó keresőprogramjában fog megjelenni.

A JSF munkája különösen azért fontos a fejlesztők számára, mert lehetővé teszi egyes adatok egyszerű elhelyezését egy webtárhelyon. Persze a használók is könnyen meglátják az előnyeit, amióta standardizált felületelemeket biztosít.

A Java-kód feldolgozása a szerveren megy végbe, a generált webes tartalmak megjelenítése következetes több webtárhelyon megy végbe. Sőt, a JSF tartalmakat több platformon is tesztelték, ennek köszönhetően a legtöbb böngészőprogram jól tudja őket megjeleníteni.

JSF a gyakorlatban

A JSF-et többnyire honlapok alap összetevőinek létrehozására használják, emellett támogatja az olyan fejlett funkciókat, mint amilyen például az adatbázis-hozzáférés vagy az Ajax interakció, és a JavaScript oldalak kezelése. Ezek az opciók pedig hasznosak lehetnek webtárhely" style="text-decoration: underline;">dinamikus webtárhelyak létrehozásánál is. 

internet, honlap, weblap, weboldal, jsf, java, javaserver, javaserver faces, javaserver-faces, dinamikus tartalom

 
Támogatott rendszereink