SERVIRA / Fogalomtár / Impression (megtekintés)

Impression (megtekintés)

Impression (megtekintés) - mit jelent?

Az impression számlálja és megmutatja, hogy hány alkalommal tekintettek meg egy webtárhelyt vagy egy azon lévő tartalmat. A webtárhelyelemző szoftverek alapvető mértékegysége. Maga a kifejezés rokonértelemben használható az oldal látogatottságával. Minden egyes megtekintés számít, ezért akár egy látogató is növelheti egy oldal látogatottságát, ha több alkalommal nézi meg.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Impression - mire használjuk?

Az egyedi megjelenítések, vagy más néven a különböző látogatóktól érkező megtekintések hasznos mérőeszközei egy oldal napi forgalmának megbecsülésére. A legtöbb elemző szoftver rögzíti mind az összesített, mind pedig az egyedi megjelenítéseket. Ez a két mutató segíthet meghatározni, hogy egy átlagos felhasználó mennyi időt tölt a webtárhelyon.

A megtekintések száma általában azt mutatja, hogy egy webtárhelynak milyen a látogatottsága, de arra is rávilágíthat, hogy az oldal egyes elemeit hányszor tekintették meg. Az online reklámozás világában például azt jelenti, hogy egy reklámfilmet mennyiszer játszottak le. Ha egy oldal három reklámblokkot tartalmaz, akkor minden egyes látogató három megtekintést produkál. A megtekintések számát figyelve a webmailek figyelemmel tudják kísérni az egyes reklámok hatását.

A megtekintési adatokat az Reciprocal link-mel (1000 megjelenés utáni bevétel) kombinálva megkaphatjuk azt a mennyiséget, ami megmutatja, hogy ideális esetben mennyi reklám szerepeljen egy webmesteron.

Impression - hogyan profitálhatok belőle?

Ha saját VPS szerverünkön vagy felhő alapú infrastruktúránkon valamilyen webtárhelyt üzemeltetünk, úgy minél magasabb a megtekintések száma, annál több bevételre tehetünk szert a megjelenő reklámok jóvoltából. A magasabb megtekintési ráta elérésének érdekében érdemes különböző SEO technológiákat alkalmazni, valamint minél gyakrabban frissíteni a tartalmat.

internet, weboldal, weblap, honlap, megtekintés, impression, látogatottság, látogató, vps, felhő, cloud, iaas

 
Támogatott rendszereink