SERVIRA / Fogalomtár / Affiliate

Affiliate

Affiliate - mit jelent?

A vállalatok által biztosított affiliate programok lehetőséget biztosítanak külső cégek vagy vállalkozók, egyének számára, hogy az adott vállalat termékeit értékesítsék viszonteladóként. Ehhez különböző affiliate leaderboard" style="text-decoration: underline;">backleaderboardeket biztosítanak, amelyek a webtárhelyon elhelyezve minden egyes - a webtárhelyon keresztül érkező - eladás után valamilyen előre meghatározott mértékű jutalékot fizetnek ki az adott viszonteladó felé.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Affiliate - reklámok helyett?

Az affiliate programokat először a késői 1990-es években mutatták be, amelyet követően az eladások jelentős mértékben növekedtek. Bizonyos tekintetben az affiliate programok egyfajta reklámként is funkcionálnak, mivel az elhelyezett affiliate leaderboard" style="text-decoration: underline;">backleaderboardek ugyanolyan figyelemfelkeltő hatással rendelkeznek, mint a hagyományos reklámok.

Célszerű a hagyományos és az affiliate programok által biztosított reklámok egyidejű használata.

Affiliate - minden esetben megéri?

Az affiliate progamok kialakítása és fenntartása gyakran komoly összegeket emészt fel, ezért kisebb vállalkozások esetén nem minden esetben térül meg a ráfordítás.

Affiliate - én is indíthatok ilyen programot?

A megfelelő felhő alapú infrastruktúra, illetve VPS szerverek megléte mellett könnyedén lehetséges kiépíteni valamilyen affiliate programot. Egy nagyobb felhő például kiválóan alkalmas webszerverek futtatására, amelyeket akár viszonteladókon keresztül is értékesíthetünk - ezáltal jóvak nagyobb közönséget érhetünk el egyszerre, minimális extra ráfordítás mellett.

affiliate, viszonteladó, viszonteladói program, internet, webszerver, weboldal, honlap, iaas, cloud, felhő, vps

 
Támogatott rendszereink