SERVIRA / Fogalomtár / Instant Messaging (IM)

Instant Messaging (IM)

Instant Messaging (IM) - mi az?

Az IM az angol Instant Message kifejezést takarja, ami magyarul instant üzenetküldésnek fordítható.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Instant Messaging - hogyan működik?

A kapcsolattartás ilyen, inbox (postaláda)en keresztül történő módja hamar népszerűvé vált. Két ugyanolyan IM kliens szoftverrel rendelkező számítógép felhasználói könnyen válthatnak üzeneteket egy privát inbox (postaláda)es csetszobában.

Az IM szoftverek lehetővé teszik, hogy a felhasználó kiépítse saját baráti körét és láttatja azt is, hogy kik vannak online, kikkel lehet kapcsolatba lépni. Ez akár több másik felhasználóval történő, egyidejű kommunikációt is jelenthet.

Az instant üzenetküldést biztosító programok használata sokkal eredményesebb, mint például az e-mailben történő kommunikáció, éppen ezért hamar közkedvelt kapcsolattartási forma lett a barátok és a munkatársak között is. Ma már annyira elterjedt a használata, hogy sokan még az egyébként telefonon is könnyen lebonyolítható megbeszélnivalókat is IM használatával intézik.

IM kliensek a gyakorlatban

A mai világban a legnépszerűbb azonnali üzenetküldést biztosító platformok egyike a Facebook, amely saját chat alkalmazással rendelkezik. A Google szintén biztosít ilyen szolgáltatást a Google Talk és a Hangout segítségével, míg számos olyan, külső fejlesztőtől származó alkalmazás is elérhető, melyek ezek egységesített, egy időben történő használatát teszik lehetővé.

internet, üzenetküldés, im, instant messaging, azonnali üzenetküldés, e-mail, levelezés, chat, cset

 
Támogatott rendszereink