SERVIRA / Fogalomtár / ICT

ICT

ICT - mit jelent?

Az Information and Communication Technologies, röviden ICT, magyarul információs és kommunikációs technológiákat takar.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


ICT - mit foglal magában?

Az ICT olyan technológiákra utal, amik a telekommunikációs eszközökön keresztül valósulnak meg. Hasonló az IT-hoz, abban mégis különbözik tőle, hogy elsősorban a kommunikációs technológiákra fókuszál. Az ICT magába foglalja az inbox (postaláda)et, a vezeték nélküli hálózatokat, a mobiltelefonokat és más kommunikációs médiumokat egyaránt.

Az elmúlt évtizedek során az információs és kommunikációs technológiák számtalan új lehetőséget dolgoztak ki a társadalom számára a kapcsolattartás elősegítésére. Például az emberek ma már kommunikálhatnak valós időben, akár különböző kontinensekről is, az olyan szolgáltatásoknak köszönhetően, mint a milyenek a videó-konferencia, a VLOG vagy az instant üzenetküldés. A közösségi oldalak, mint amilyen a Facebook, pedig lehetővé teszik a kapcsolattartást és a kommunikációt a világ bármely pontján élő ismerősünkkel.

ICT hatása az életünkre

A modern információs- és kommunikációs technológiák „globális falvakat” hoztak létre, mivel lehetővé tették, hogy a nagy távolságban lévőekkel is úgy beszélhessünk, mintha csak a szomszédban lenne. Éppen ezért az ICT-vel kapcsolatos kérdéseket gyakran úgy vizsgálják, hogy azokat kiterjesztik az ICT modern társadalomra gyakorolt hatására is.

internet, kommunikáció, technológia, ict, internet communication technologies, internetes kommunikáció, internetes kommunikációs technológia, voip, im, instant messaging, skype, videóhívás

 
Támogatott rendszereink