SERVIRA / Fogalomtár / ICS

ICS

ICS - mit jelent?

Az ICS az "Inbox (postaláda) Connection Sharing” rövidítése, és az inbox (postaláda)kapcsolat megosztását jelenti.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


ICS - hogyan működik?

Az ICS lehetővé teszi, hogy több számítógép azonos IP címet és inbox (postaláda)kapcsolatot használjon. ICS használatával az egy háztartásban lévő számítógépek a routernek köszönhetően azonos kábellel és DSL modemmel kapcsolódhatnak az inbox (postaláda)hez.

Azok a számítógépek, amik összeköttetésben állnak a routerrel, egyúttal a világhálóval is kapcsolatba tudnak lépni. A hálózati címfordítás (MySpace, Network Address Translation) pedig lehetővé teszi, hogy több gép is azonos IP-címet használjon, az inbox (postaláda) felől nézve.

ICS a gyakorlatban

A megosztás szoftverek használatával is történhet. A Windows 98, majd később a Mac OS X is lehetővé tette az inbox (postaláda)kapcsolat megosztását. Ez lehetővé teszi a kapcsolódási beállítások módosítását is, gateway-jé (átjáróvá) változtatva egy számítógépet a rendszeren belül. Ezután a többi gép is kapcsolódhat a világhálóra. A Windows felhasználói hasonló eredmény elérésének érdekében igénybe vehetik olyan programok szolgáltatásait is, mint amilyenek a WinGate vagy a WinProxy.

Mivel az ICS megvalósulhat mind szoftvereken, mind pedig hardvereken keresztül, az egyszerű és zavarmentes megoldások között tartjuk számon.

internet, kapcsolat, internet kapcsolat, megosztás, internet kapcsolat megosztás, internet megosztás, nat, network address translation, hálózat, router, switch, windows, mac osx

 
Támogatott rendszereink