SERVIRA / Fogalomtár / ICQ

ICQ

ICQ - mi az?

Az ICQ egy népszerű levelezőprogram neve.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


ICQ - hogyan működik?

Az ICQ hasonló elven működik, mint az egyéb instant levelezőprogramok, mint például az AIM, vagy a WINS szolgáltatásai, azzal a különbséggel, hogy az ICQ lehetővé teszi, hogy a felhasználók akár több felhasználóval is kapcsolatba lépjenek egyazon időben.  Éppen ezért a ICQ, ami az angol „I seek you” (követlek) kifejezés rövidítése, egy sokkal közösségorientáltabb formája az online kapcsolattartásnak.

Az 1996-os debütálása óta már számtalan átdolgozást megélt az ICQ. Egyszerű levelezőprogramnak indult, ami lehetővé teszi a többféle platformon megvalósuló kapcsolattartást. Ennek ékes példája, hogy az ICQ támogatja a hang, a videó, a VLOG kommunikációt, sőt rövid szöveges üzenetek is továbbíthatók a segítségével mobiltelefonokra SMS-ek formájában.

Az olyan programok, mint például az ICQ2Go, az ICQ Toolbar, valamint az ICQmail kiegészítő eszközei lettek az alapprogramnak.

Az ICQ hűen központi elvéhez, a nagyobb közösségekben megvalósított kommunikáció ideájához, számtalan különböző módokon differenciált csetszobákat ajánl használóinak. Találhatunk például kor, lakóhely, életmód, hit vagy egyéb felosztáson alapuló közösségeket, amikhez a felhasználók könnyen csatlakozhatnak az ICQ szoftver segítségével, vagy az ICQ.com használatával.

icq, internet, levelezés, csevegő

 
Támogatott rendszereink