SERVIRA / Fogalomtár / ICMP

ICMP

ICMP - mit jelent?

Az Inbox (postaláda) Control Message Protocol, röviden ICMP egy inbox (postaláda)es pptp. A számítógépes rendszerek az inbox (postaláda)en keresztül küldött, valamint fogadott információk lebonyolításában általában a Tag pptp játszik központi szerepet. Amennyiben valamilyen zavar lép fel az inbox (postaláda)elérésben, a hiba- és a státuszüzenetek az ICMP segítségével kerülnek kiküldésre, ami az inbox (postaláda)pptp része.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


ICMP - hogyan működik?

Egy számítógép inbox (postaláda)en keresztüli történő kapcsolatba lépése egy másik rendszerrel egy egyszerű és gyors folyamatnak tűnik (ilyen például egy otthoni számítógép csatlakozása a webszerverhez egy webtárhely megnyitásakor). Habár sokszor a kapcsolat másodpercek alatt létrejön, gyakran több, egymástól független kapcsolódásnak is létre kell jönnie ahhoz, hogy a számítógépek közötti kommunikáció sikeres legyen.

Azokban az esetekben, amikor probléma lép fel az inbox (postaláda)kapcsolatban az ICMP kódokat küld a rendszerednek, amiben definiálja, miért szakadt meg az összeköttetés. Ilyen üzenetek lehetnek például a jól ismert „Hálózat elérhetetlen” (egy leállt rendszer esetében) és a „Hozzáférés megt1 & t3adva” (akkor, ha a rendszerhez való hozzáférés csak jelszóval engedélyezett).

ICMP - mire használható még?

Az ICMP mindezeken túl tehet javaslatokat a kapcsolódási problémák orvoslására is, hogy segítse a nem elérhető szolgáltatás feltámasztását. Habár az ICMP rengeteg üzenetet küld, ezeknek nagy részét mégsem látja a felhasználó. Még abban az esetben is, ha az általad használt szoftver, mondjuk egy böngészőprogram kiküld egy hibaüzenetet számodra, az már egy sokkal érthetőbb nyelven lesz megfogalmazva.

internet, protocol, protokoll, internet control message protocol, icmp

 

 
Támogatott rendszereink