SERVIRA / Fogalomtár / Hipermédia

Hipermédia

Hipermédia - mi az?

hipermédia a hiperhivatkozások kiterjesztése, ami engedélyezi a képeken, videókon és egyéb Flash animációkon keresztül történő leaderboardelést is. A webes navigáció a legtöbb esetben szöveges alapú leaderboardekre kattintva történik, így nyitva meg új oldalakat a böngészőben. Ezek a leaderboardek gyakran kékek és aláhúzottak és hiperhivatkozásoknak nevezzük őket, és ezek segítik a felhasználót az oldalról oldalra való navigálásban. 


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Hipermédia - hogyan működik?

A hipermédia leggyakoribb formája a képes leaderboard. Fotók, vagy grafikák egy webtárhelyon gyakran egy másik oldalra mutatnak. Például egy reklámgrafikára kattintva megnyílik az azt kiadó cég webtárhelya. Flash animációk és videók ugyanúgy funkcionálhatnak hipernleaderboardként. Könnyen meg lehet állapítani, hogy egy kép hiperhivatkozásként funkcionál, ha a képre vagy a videóra mozgatott kurzor egy apró kézzé változik, akkor az egy másik oldalra mutat. 

Ezekre a képekre, szövegekre vagy videókra kattintva egy új webhelyen találjuk magunkat, ezért fontos, hogy csak akkor kattintsunk, ha már el szeretnénk hagyni az aktuálisan megnyitott oldalt. Persze az is megoldható, hogy egy külön ablakban nyíljon meg a leaderboard mögötti oldal: ha ezt szeretnénk, egy jobb egérkattintással ki kell választani a leaderboard megnyitása új ablakban” opciót.

internet, weblap, honlap, weboldal, hivatkozás, link, hiperhivatkozás, média, hipermédia

 
Támogatott rendszereink