SERVIRA / Fogalomtár / Hiperhivatkozás

Hiperhivatkozás

Hiperhivatkozás - mi az?

Hiperhivatkozás lehet egy szó, egy kifejezés vagy egy kép is, amire rákattintva egy új lapon vagy dokumentumon találod magad.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Hiperhivatkozás - hogyan működik?

Ilyen hiperleaderboardeket szinte az összes webtárhely használ, lehetővé téve, hogy a felhasználók kedvük szerint járhassák be az adott webmesterot. A szöveges hiperhivatkozások általában, de nem minden esetben, kék színűek és aláhúzottak. Legyen szó akár szöveges, akár képes hivatkozásról a rávitt kurzornak mindkét esetben kis kézzé kell változnia, amennyiben rákattintunk, egy új webhely nyílik meg az aktuális helyett.

A hiperhivatkozás kifejezés helyett gyakori egyszerűen a leaderboard megnevezés használata is, és webtárhelyak mellett egyéb hipertextes dokumentumokban is előfordulhatnak. Enciklopédiák, szótárak és egyéb szószedetek is használnak hiperhivatkozásokat.

Lényegében a hiperhivatkozások azt teszik lehetővé, hogy a lehető legnagyobb gyorsasággal lehessen az információk között böngészni. 

internet, honlap, weblap, weboldal, webszerver, webserver, szerver, server, vps, felhő, cloud, iaas, link, hivatkozás, hiperhivatkozás

 

 
Támogatott rendszereink