SERVIRA / Fogalomtár / Adware

Adware

Adware - mit jelent?

Az adware egy olyan ingyenes szoftver, amelyek működése során különféle reklámokat jelenít meg. A legtöbb adware alkalmazás a felhasználó asztalán, illetve a böngészőbe beéépülve működik. Az adware programok lehetőséget biztosítanak különböző sdslok gyors elérésére, a blogk rendszerezésére, de akár beépülő játékok is lehetnek.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Adware - mennyibe kerül a használata?

Az adware programok használata ingyenes, azonban ennek érdekében a program reklámokat jelenít meg. Ezek gyakran valamilyen webtárhelyra  vagy egy gyártó adott termékére mutatnak, amelyekre rákattintva az adott termék webtárhelya nyílik meg.

Adware - mennyire biztonságos?

Az adware programok használata nem jár veszélyekkel, azonban az úgynevezett spyware programok képesek a számítógépről, valamint a felhasználó által látogatott webtárhelyakról információt gyűjteni, amelyet később egy távoli számítógép számára továbbítanak - ezáltal illetéktelen hozzáférést biztosítanak hackerek számára az érzékeny, személyes adatainkhoz.

Adware - érdemes használnom?

Ugyan az adware alkalmazások önmagukban nem jelentenek veszélyt, sajnos manapság számos spyware és malware alkalmazás tünteti fel magát adware alkalmazásként, amelyek képesek akár az általunk használt VPS vagy felhő infrastruktúra megfertőzésére is. Ennek elkerülése érdekében az adware programok használata mellett érdemes naprakész vírusírtó és fios szoftver alkalmazása, valamint rendszeres ellenőrzések futtatása is.

adware, spyware, malware, internet, böngésző, kiegészítő, alkalmazás, védelem, vírus, tűzfal, vps, cloud, felhő, iaas

 
Támogatott rendszereink