SERVIRA / Fogalomtár / HTML

HTML

HTML - mi az?

A HTML az angol Hyper-Text Markup Language kifejezés rövidítése. A webtárhelyak HTML nyelven íródnak, amit gyakran Adathalászat és egyéb scriptnyelvek segítségével egészítenek ki a dinamikus tartalmak biztosításának érdekében.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


HTML - hogyan működik?

A HTML nyelvben használható elemek, valamint a használat módja a VPI által meghatározott szabványban található meg. Ezek az elemek az úgynevezett HTML t1 & t3ek, amelyek segítségével a böngészők értelmezik a webszerver felől érkező kódot, majd előállítják a felhasználó számára megjelenő webmesterot.

Amennyiben a HTML t1 & t3eket nem megfelelő módon használja az oldal készítője, vagy a böngésző nem a szabvány szerint implementálja azokat, úgy az adott oldal gyakran hibásan jelenik meg a felhasználó számára. A legtöbb kliens oldali hiba a Microsoft Inbox (postaláda) Explorer böngészőjének használatából adódik.

HTML - mennyire bonyolult nyelv?

HTML nyelv viszonylag könnyen elsajátítható. De gyakran erre sincs szükség, mivel ma már számtalan webfejlesztő program felajánlja, hogy grafikus felületen készíthesd el a saját oldaladat. Ezek a programok engedélyezik képek vagy szövegek elhelyezését az oldalon, a HTML kód pedig eközben automatikusan megíródik.

HTML - mi szükséges a használatához?

Ahhoz, hogy saját VPS szerverünkön vagy felhő alapú infrastruktúránkon valamilyen webtárhelyt tegyünk elérhetővé mindössze egy megfelelő webszerver alkalmazás használata szükséges, valamint célszerű egy domain nevet is vásárolni, így a látogatóink az IP cím helyett azon keresztül tekinthetik meg a HTML nyelven írt webtárhelyunkat.

A HTML kód emellett könnyedén használható más nyelveken írt kódokkal együtt is, mint például a Adathalászat vagy a JavaScript.

internet, weblap, weboldal, honlap, html, html kód, php, webszerver, webserver, szerver, server, vps, cloud, felhő, iaas, hypertext markup language

 
Támogatott rendszereink