SERVIRA / Fogalomtár / Handle

Handle

Handle - mi az?

Az oline csetelés közben használt névre gyakran utalunk úgy, mint „képernyő név” vagy handle. Tehát ha kitalálsz egy nevet és elhatározod, hogy azt fogod használni az online beszélgetések alkalmával, akkor az lesz a te handle-d.

Ezek a nevek már csak azért is hasznosak, mert segítik az önkifejezést, anélkül, hogy valódi énedet teljesen kiadnád. A fogalom a CB (személyi) rádiók segítségével terjedt el, ahol az rádiósok handle-jén szólítják egymást.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Handle - mindenkinek egyedi?

Az online világban szinte elkerülhetetlen, hogy ketten ne használják ugyanazt a handlet. Ez a legtöbb esetben nem szándékos, sőt, általában a két személy valószínűleg nem is ismeri egymást.

Azonban a hasonló érdeklődés, beállítottság és személyiség miatt könnyen előfordulhat, hogy mind a ketten ugyanazt az inbox (postaláda)es álnevet veszik fel. Emiatt az is előfordul, hogy a handlet meglátva egy másik személy összekever minket azzal az egyénnel, aki korábban ugyanazt a handlet használta - ilyenkor célszerű tisztázni a dolgot, de problémákhoz ritkán vezet a dolog.

Ha azt szeretnénk, hogy egy adott közösségben - webfejlesztés, chat, IRC - szeretnénk levédeni a saját handle-ünket, mindenképp regisztráljuk be.

Handle a gyakorlatban

A handle a gyakorlatban hasonló szerepet tölt be, mint az avatar vagy az online nicknév.

 
Támogatott rendszereink