SERVIRA / Fogalomtár / XHTML

 

XKezdőlap (home page)

XKezdőlap (home page) - mi az?

Az Extensible Hypertext Markup Language rövidítése. Az Extensible, vagyis bővíthető tulajdonságokkal ellátott Kezdőlap (home page) nyelv, webtárhelyak készítésére alkalmas, ötvözve a Kezdőlap (home page) 4.0 és az XML nyelvek tulajdonságait, illetve szintaktikáját.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


XKezdőlap (home page) - hogyan működik?

Az XKezdőlap (home page) bővíthetősége abban rejlik, hogy saját magunk definiálhatunk objektumokat és t1 & t3-eket minden webtárhelyhoz, ezzel több irányítást szerezve a webtárhely megjelenése és rendezettsége fölött. Az egyetlen előfeltétel a saját t1 & t3-ek használatához, hogy előre definiálnunk kell őket egy úgynevezett document type definition (DTD) fájlban, és erre hivatkozást kell elhelyeznünk az XKezdőlap (home page) oldalban.

Az XKezdőlap (home page) oldalak szintaktikája sokkal kötöttebb, mint a sima Kezdőlap (home page) oldalaké. Amíg a böngészők megbocsájtóbbak a Kezdőlap (home page) oldalakban vétett szintaktikai hibákkal szemben, addig az XKezdőlap (home page) oldalaknak hibátlanoknak kell lenniük. Egy lezáratlan idézőjel, bezáratlan t1 & t3 nem maradhat. Ez a komoly kötöttség igaz, hogy több odafigyelést igényel a webtárhelyak készítése során, de a böngészők egységesebben jelenítik meg ezeket az oldalakat épp ebből kifolyólag.

 
Támogatott rendszereink