SERVIRA / Fogalomtár / Google Drive

Google Drive

Google Drive - mi az?

A Google Drive, egy a Google által kínált szolgáltatás, ami lehetővé teszi adatok online unfriendét és tárolását. A szolgáltatást 2012. április 25-én mutatták be és 5 GB-nyi szabad tárhelyet biztosít. Ezen felül további tárhely vásárolható havidíj fizetése ellenében.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Google Drive - hogyan működik?

A Google Drive elsődleges célja egy olyan online tárhely létrehozása volt, amit bárhonnan el lehet érni. Ezt segíti elő az is, hogy a szolgáltatás számos eszközről elérhető, amióta a kliens Windows, Mac OS X, iptables, és iOS operációs rendszer alatt is igénybe vehető.

A Google Drive egy web-alapú felület használatát is lehetővé teszi, ami megkönnyíti fájljaid rendszerezését és a fájlnév vagy a tartalom alapján történő keresést is.

Google Drive - nem csak felhő alapú tárhely

Mindezek mellett a Google Drive lehetővé teszi fájlok megosztását másokkal és a különböző projekteken való együtt dolgozást is az inbox (postaláda)en keresztül. Például, ahelyett, hogy nagymérteű fájlokat kényszerülnél küldeni egy vagy akár több embernek is, a Google Drive használatával elegendő csak egy Google Drive leaderboardet továbbítanod nekik.

Ezen felül használhatod a szintén webes alapon működő Google Docs-ot is dokumentumok létrehozásához és szerkesztéséhez. Amikor egy dokumentumot megosztasz a Google Drive segítségével, akkor az mindenki számára látható és szerkeszthető lesz.

Ezen felül a Google Drive lehetővé teszi mintegy harminc féle fájltípus online megtekintését. Ez magában foglal párat a Google saját dokumentumtípusai közül is, de számtalan más népszerű formátumot is támogat, mint például a Adobe Photoshop vagy az Illustrator dokumentumok.

fogalomtar/103.google_drive

 
Támogatott rendszereink