SERVIRA / Fogalomtár / Graymail

Graymail

Graymail - mi az?

Graymail alatt az e-mailek egy olyan csoportját kell érteni, amiket automatikusan és nagyrészt akaratlanul kapunk meg, mégsem lehet őket a socket kategóriájába sorolni. A levélszeméttel szemben a graymailek között lévő üzenetek között találunk olyanokat is, mint például levelezőlisták, vagy hírlevelek üzenetei, amikre saját akaratunkból iratkoztunk fel. Az idő múlásával, ahogy ezek az üzenetek elárasztják a postaládádat, könnyen összekeveredhetnek a socketekkel is.


vps, cloud és cloudhosting kedvező áron!

felhő, cloud, iaas, vps, akció, kedvező, olcsó, konfiguráció


Graymail - honnan ered?

Maga a terminus (Graymail) a Microsoft Hotmail csapatának köszönhető, akik 2011-ben adtak nevet a jelenségnek, ekkor mutatta be a cég új módszerét a bejövő üzenetek szűrésére.

Graymail - miért nem levélszemét?

Alapvetően három dologban tér el a graymail a levélszeméttől:

Egy a Microsoft által készített felmérés szerint egy átlagos felhasználó beérkezett üzenetei között legnagyobb számban a különböző hírlevelek és speciális ajánlatok vannak. Azáltal, hogy ezeket az üzeneteket graymailként definiálja a Hotmail képes megfelelően kiszűrni őket. Ez azt is jelenti, hogy a hírleveleket egy külön mappába menti el és kezeli a program.

 
Támogatott rendszereink