SERVIRA / Fogalomtár / Címsor

Címsor

Címsor - mi az?

A címsor a böngészők felső részében található szöveges mező, amelyben az éppen megtekintett webtárhely címe látható. Új oldalra történő navigálás során a címsor mező értéke automatikusan frissül, azonban lehetőség van a megtekinteni kívánt oldal címének a címsorban, kézzel történő megadására is.

Címsor - egyformán jelenik meg mindenhol?

Különböző böngészők esetén a címsor megjelenése eltérő lehet, azonban a mező bal oldalán rendszerint egy 16×16 pixeles ikon, az úgynevezett favicon látható. A webtárhelyak üzemeltetői ennek segítségével rendelhetnek egyedi képeket az adott oldalhoz, amely a címsorban és blogk között is megjelenik.

Címsor - tartalmazhat mást is?

Néhány böngésző esetén a címsor jobb oldalán egy RPM ikon is fellelhető, amely segítségével könnyedén feliratkozhatunk az adott webtárhelyhoz tartozó hírlevélre, illetve automatikusan értesülhetünk új tartalom megjelenéséről is. Emellett léteznek olyan - rendszerint a böngészőhöz tartozó - kiegészítők, amelyek képesek további, extra tartalmat és működést biztosító gombokat, mezőket elhelyezni a címsorban.

Címsor - testreszabhatom a megjelenését?

Amennyiben saját VPS szerverünkön vagy felhő alapú infrastruktúránkon webszervert üzemeltetünk különböző lehetőségek állnak rendelkezésünkre a webtárhelyunkhoz tartozó címek megjelenését:

internet, böngésző, weblap, honlap, címsor, url, cím, vps, szerver, webszerver, iaas, cloud, felhő

 
Támogatott rendszereink