SERVIRA / Mi a felhő?

Mi a felhő?

A számítási felhő segít a különböző eszközökön, (PC, notebook, PDA, mobiltelefon stb.) lévő adatok szinkronizálásában is. Azonban Jan Muehlfeit szerint az igazán jelentős áttörést ennek a számítástechnikai közműnek a közszolgáltatásokkal való kombinálása hozhatja el: például az orvos azonnal hozzáférhet életünk korábbi, sok helyen összegyűlt vizsgálati és kezelési adataihoz, vagy az oktatási intézmények a segédanyagok mainál sokkal szélesebb skálájához. A felhasználók sok esetben észre sem veszik, hogy egy „felhő ” alkalmazást használnak. 2008-ban az Apple indított el egy számítási felhőt, a MobileMe szolgáltatást, amelynek azonban az adatszinkronizálási működése nem volt elég korszerű, ezért hamarosan felváltotta az iCloud felhő.

Költségkímélő

Megtakaríthatjuk a hardverekre költött pénzt. Ugyanis az adatokat (e-mailek, címjegyzékek, naptárbejegyzések, és kedvenc linkek) külső internetes szerveren tárolhatjuk, ezek a szerverek bárhonnan könnyen elérhetők, és az adatok akkor sem vesznek el, ha a saját számítógépünk tönkremegy. (Ez egyben a cloud computing hátránya is: mivel nem tudjuk pontosan hol tárolják a fájlt nem lehetünk biztosak afelől, hogy mindig épségben fog maradni, vagy hogy illetéktelenek nem férnek hozzá. Ezeknek a problémáknak a megoldására természetesen léteznek biztonságos technológiák, a kérdés inkább arról szól, hogy mi magunk mennyire bízunk meg egy szolgáltatóban.)
Energiát takaríthatunk meg, mert a működési költségek nem ránk hárulnak.
Az emberi erőforrásokat is alaposan csökkentheti használata, hiszen különböző tevékenységeket szervezhetünk ki a szolgáltatókhoz.
Licencdíjak megtakarítása.
Folyamatos képzési költségek megtakarítása.
Az alkalmazások frissítésének járulékos költségei is megtakaríthatók.
Helyfüggetlen
Az egyes informatikai rétegek (felhasználói rendszerek és felhasználók; alkalmazások; adattárolás; felső rétegeket kiszolgáló infrastrukturális szolgáltatások; hardver) különböző helyekre kerülhetnek fizikai értelemben.

Méretezhető

A “cloud computing” alkalmazásával megszünhet az az aggodalmunk, hogy mi történik, ha megnövekszik a vállalkozás forgalma, a piaci körülmények mennyire befolyásolják a tevékenységünket, ugyanis a felhő szolgáltatásai méretezhetőek. Ennek alapján az induló induló cégeknek valamint a kis- és középvállalkozásoknak a hosztolt nyilvános felhő, míg a nagyvállalatok esetében a privát felhő bevezetése a leghatékonyabb.

Nagy rendelkezésre állás

A felhő alapú szolgáltatások mögött meghúzódó cégek folyamatos fejlesztése és komoly beruházásai, hatalmas adatbankjai a garancia arra, hogy a szolgáltatások világszínvonalon és megfelelő minőségben álljanak rendelkezésre.

Folyamatos támogatás

A működés biztonságának támogatása technikai problémák esetén.
Az alapján, hogy ki kezeli őket, mennyire változtathatók, többféle számítási felhőről beszélhetünk.
 
A teljesség igénye nélkül:
Privát számítási felhő (private cloud)
Infrastrukturális számítási felhő (Infrastructure as a Service)
Platform-alapú számítási felhő (Platform as a Service)
Szoftver-alapú számítási felhő (Software as a Service)
 
Támogatott rendszereink